Wake Up 2017: “What’s really next”?

Finext Wake Up

 

Vorige week donderdag heeft de Wake Up 2017 plaatsgevonden op Fort IJmuiden, een jaarlijks evenement georganiseerd door onze grote zus Finext. Op deze dag zijn 182 industry leaders meegenomen in de uitdagingen en nieuwe technologieën die onze wereld drastisch gaan veranderen in de komende decennia.

Eén van de sprekers was Silicon Valley goeroe Martin Ford, auteur van het boek “Rise of the Robot: Technology and the threat of a jobless future”. Hij heeft alle aanwezigen meegenomen naar een ”donkere” toekomst waarin Artificial Intelligence en robotisering een gigantische impact gaan hebben op onze werkgelegenheid en verdeling van welvaart. Tevens schetste hij de hierbij horende uitdagingen die onze toekomstige maatschappij gaat krijgen door nieuwe technologische ontwikkelingen.

Een veel optimistischer beeld werd geschept door de gepassioneerde Paul Iske van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Hij vertelde de aanwezigen middels praktische voorbeelden hoe briljante mislukkingen je kunnen helpen om je organisatie te verbeteren en hoe mislukkingen bijdragen aan nieuwe inzichten. Oftewel zoals hij het zelf stelde: “dare to FAIL: First Attempt In Learning!”

Op Technologisch vlak waren er interessante inzichten van de TU Delft over hoe de Hyperloop ons transportsysteem in de toekomst kan verbeteren. Robin de Lange heeft een vernieuwende kijk op de toekomst gegeven door een blik te werpen op de ontwikkelingen op gebied van Virtual- en Augmented Reality.

Complimenten aan Finext voor het organiseren van een interessante Wake Up en we zijn als Plainwater trots om sponsor te zijn van dit evenement.

Ook een keer sparren over hoe wij je kunnen helpen jouw bedrijf voor te bereiden op de BI uitdagingen van (over)morgen? Neem contact met ons op!

Finext Wake Up