Van server naar service met Azure BI

Op woensdag 29 januari was het team van onze Microsoft BI ronde tafel “Van server naar service met Microsoft BI”. In verschillende workshops bespraken we de (on)mogelijkheden van Azure BI. Door de ongedwongen sfeer en open karakter was er volop ruimte om ervaringen te delen met vakgenoten en onze professionals.

Het thema van de dag was “Van servers naar service met Azure BI”. Rondom dit thema hebben we een programma gemaakt met verschillende gastsprekers en workshops om zoveel mogelijk facetten aan bod te laten komen. Zie hieronder een korte samenvatting van de dag.

Kick-off

Naida Sadžak van Plainwater gaf een korte introductie van de dag en bood de mogelijkheid aan alle deelnemers om zichzelf en hun bedrijf te introduceren. We hadden een divers gezelschap van professionals waardoor er interessante discussies en nieuwe inzichten ontstonden gedurende de dag.

Update Microsoft: Synapse

Dennis van de Laar van Microsoft nam ons in de eerste sessie mee in de nieuwste ontwikkelingen omtrent Azure Synapse. Azure Synapse is een oneindige analyseservice die bedrijfsgegevensopslag en big data-analyses combineert. Dit geeft je de vrijheid om geheel naar eigen wens op schaal gegevens op te vragen, met behulp van serverloze on-demand of ingerichte resources. In Azure Synapse komen deze werelden bij elkaar met een uniforme ervaring om gegevens op te nemen, voor te bereiden, te beheren en te leveren voor directe BI- en machine learning-behoeften.

Wil je meer weten over Synapse, meld je dan hier aan voor onze webinar op 2 April 2020.

Workshop: Stellingen

Door middel van stellingen bespraken we verschillende invalshoeken waarmee je kunt kijken naar Azure BI. Hierbij een greep van de besproken stellingen:

“Azure is beter schaalbaar dan on-premises”
“Cross-domain is onmogelijk met Azure”
“Azure is goedkoper dan on-premises”
“Mijn data is veiliger in Azure dan on-premises”
“Azure is alleen geschikt voor grote bedrijven”

Update Referit: Roadmap Azure

Frans Koster van Referit legde aan de hand van zijn kennis en ervaring de roadmap van Azure uit. Frans heeft ons meegenomen in de valkuilen en overwegingen die gemaakt moeten worden om succesvol met Azure aan de slag te gaan.
Hierbij gaf hij handige tips en tricks waar je aan moet denken wanneer je Azure overweegt.

Case: Ecedo

Het bedrijfsverhaal van Ecedo is een mooi voorbeeld van hoe je Azure kan inzetten in je bedrijfsvoering. Arnoud Sietsema van Ecedo legde ons uit hoe Ecedo Azure het businessmodel van Ecedo mogelijk maakt. Dankzij de schaalbaarheid en de optie om complete IT landschappen te kopiëren heeft Ecedo een uniek product in de markt kunnen zetten.

Workshop: Datahub

Daniël Sanders van Plainwater sloot de dag af met een workshop over de datahub. Alle onderdelen die tijdens de middag besproken zijn kwamen tijdens zijn verhaal mooi samen. Bedrijven hebben heel veel data uit verschillende bronnen en op verschillende locaties. Maar hoe zorgen we ervoor dat je de data zo kunt combineren en consumeren zodat jij de beste vruchten ervan kunt plukken? Dit is wat Daniël ons uitlegde aan de hand van een boom als metafoor.

Ter afsluiting was er de gelegenheid om te proosten en na te praten tijdens de borrel!

Vervolg

Kon jij er afgelopen keer niet bij zijn maar ben je geïnteresseerd in Azure BI of een van de besproken onderwerpen, neem dan contact op met Stefan. Hij verteld je hier graag meer over. Of bekijk hieronder (nogmaals) de presentaties van de dag.