SAP HANA

SAP HANA (High Performance Analytic Application) is een relationele database van SAP met in memory processing. Dit houdt o.a. in dat veel logica in de database zelf gerealiseerd kan worden i.p.v. daarbuiten. Hierdoor kunnen real time analyses gedaan worden op grote hoeveelheid data, waardoor op ieder moment, snel en eenvoudig door gebruikers benodigde inzichten kunnen krijgen met de nieuwste informatie.

SAP HANA is zo ingericht dat data eenmalig maar opgeslagen hoeft worden, ook als er daarna nog logica op toe moet worden gepast, bijvoorbeeld berekeningen. Deze logica wordt real time doorberekenend op het moment van opvragen. Hierdoor hoeft er minder data hard opgeslagen te worden, en werkt iedereen met dezelfde basis bronnen waardoor er 1 datawaarheid gerealiseerd kan worden. Door de architectuur van SAP HANA (column based i.p.v. row based) is er ook gemiddeld minder memory benodigd dan bij andere databases, en kan SAP HANA zowel on premisse of in de Cloud geïmplementeerd worden.

SAP HANA biedt hoge mate van flexibiliteit om zelf de inrichting te bepalen, zowel voor de inrichting van SAP HANA zelf als de mogelijkheid om te integreren met andere tooling. Dit geldt zowel voor SAP-producten, zoals SAP Analytics Cloud, als niet SAP-producten, zoals Power BI. Deze kunnen beide gebruikt worden i.c.m. met SAP HANA. Eveneens kunnen verschillende bronsystemen gekoppeld worden aan SAP HANA, waardoor SAP HANA ook als centrale data hub kan fungeren.

Deze grote mate van flexibiliteit zorgt er wel voor dat een goede inrichting met best-practices benodigd is om het optimale uit SAP HANA te halen. Zo wordt onder meer gewaarborgd dat SAP HANA toekomstbestendig is en eenvoudig om kan gaan met veranderde inzichten of nieuwe logica dat geïmplementeerd moet worden. Daarnaast zorgt bij optimale inrichting van de logica zelf ook voor betere performance. Hierbij kunnen wij helpen om samen ook het optimale te halen uit jouw SAP HANA oplossing.

Wil je meer weten over SAP HANA of andere producten? Stel je eigen vragen gewoon vanaf je eigen favoriete werkplek aan een van onze experts.