Plainwater op de SAP Close Up!

Afgelopen donderdag 22 november was de tweede SAP Close Up van 2018! Op deze dag werden verschillende professionals weer bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen binnen het SAP EPM Portfolio en ontmoetten zij vakgenoten van andere bedrijven.

Bekijk hier de video van de SAP Close Up!

Deze editie vertelde Rob Wissink hoe Alliander BPC binnen de organisatie breed inzet als platform voor zowel financiële als niet financiële planning. Daarnaast liet Andre van Doorn ons zien hoe Shell verschillende SAP oplossingen inzet om hun financiële processen te stroomlijnen.

Rob Wissink van Alliander

Rob Wissink, Portfolio Manager Data & Inzicht bij Alliander, nam ons mee in de wijze waarop SAP BPC in de kern van de organisatie is ingezet voor zowel capaciteits-, logistieke als financiële planning. Hij is o.a. ingegaan op de stapsgewijze aanpak van de BPC implementaties voor strategische tot operatonele planniveaus. Ook legde hij uit hoe dit Alliander helpt bij het verwezenlijken van haar doelstellingen.

André van Doorn van Shell

André van Doorn, Head of Group Business Systems bij Shell, vertelde ons welke oplossingen Shell gebruikt tijdens de maand- en kwartaalafsluitingen en welke voordelen het gecentraliseerde applicatielandschap daarbij oplevert. Daarnaast gaf hij ons een blik op de toekomstvisie van Shell op dit onderwerp.

Deep-Dive Rondes

Tijdens de deep-dive rondes konden de professionals kiezen tussen drie subsessies om te volgen. In de eerste subsessie namen Fabrice Giraudin (SAP) en Robert-Jan Bronsema (Finext) de aanwezigen mee in de verschillende mogelijkheden van consolideren met SAP en zoomden zij in op ‘BO Financial Consolidation’.

Tijdens de tweede subsessie bespraken Paul Damen (Finext) en Naida Sadzak (Plainwater) de meest logische keuze voor Business Controllers met betrekking tot Reporting en Dashboarding.

In de derde subsessie bespraken Gert-Jan van den Berg (Finext) en Daniël Sanders (Plainwater) de volledige integratie van financiële cijfers door middel van BPC 11 en BW/4HANA.

Hierna gaf Teun Pieter Modderman (Swap Support) een verfrissende presentatie.

Uiteraard werd de dag afgesloten met een gezamenlijke borrel. Tijdens de borrel was er volop de gelegenheid om bij te praten met vakgenoten en ervaringen uit te wisselen.

Benieuwd?

Bekijk hieronder (nogmaals) de presentaties van de SAP Close Up!