SAP BusinessObjects (SAP BO)

Business Objects is een bekende speler in de BI wereld. Het kent een lange historie en sinds de overname door SAP is iedere SAP gebruiker weleens in aanraking gekomen met een Business Objects tool. Het is een robuuste applicatie en de vele mogelijkheden maakt Business Object tot een waardige speler binnen de Business Intelligence markt.

SAP BusinessObjects Web Intelligence (SAP Webi) is een veelgebruikte rapportage tool die eenvoudig te gebruiken is. Het is een tool die de gebruiker kan helpen om de juiste analyses uit te voeren. Door de self-service rapportage kan de gebruiker zijn eigen draai geven aan rapportages, hierdoor kan de gebruiker zelf voorzien in zijn informatiebehoefte.

Het is hierbij mogelijk om direct SAP BEx Queries als bron te gebruiken en daarboven de gewenste wijzigingen rondom lay-out, filters of berekening toe te passen. Samen met IT kan de gebruiker de rapportage persoonlijk maken.

Veel opties worden standaard aangeboden waardoor het opstellen van webi rapporten snel  gerealiseerd  kan worden. Hiervoor heb je weinig voorkennis nodig om aan de slag te gaan. Het bouwen van een rapportage kan heel snel en makkelijk zijn. Je kan ook meerdere kopieën van een rapport maken die specifiek inzoomen op bepaalde data of data juist weglaten.

Heb je als organisatie planningsbehoeften? Dan kan Design studio / Lumira een goede tool zijn. Deze tool maakt gebruik van de bekende en betrouwbare webtalen: HTML, CSS en Javascript. Vanuit Lumira kan de gebruiker invulformulieren invullen en opslaan. Deze data wordt dan meteen in BW opgeslagen en is zichtbaar in andere rapportages.

Voor de gebruiker komt het erop neer dat elke wens vervuld kan worden met deze krachtige tooling. Van visuele behoeften tot planningsacties. De meerwaarde van Design studio/Lumira komt naar voren bij het ondersteunen van bedrijfsprocessen en gestandaardiseerde workflows. hierdoor kan de gebruiker efficiënt werken door de verkregen inzichten.

Ben je getriggerd en wil je meer weten over Business Objects neem dan contact met ons op dan kunnen wij onze ervaringen met je delen en meedenken in de beste oplossing voor jou en jouw organisatie!