SAP als Business Intelligence oplossing

SAP is een software bedrijf dat in 1972 begonnen is met het bouwen van hun ERP (Enterprise Resource Planning)-pakket. Dat pakket is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en meest gebruikte ERP-pakket ter wereld.

Vanuit dit ERP-pakket is SAP Netweaver, met als onderdeel daarvan SAP BW, ontstaan; een datawarehouse dat naadloos samenwerkt met alles wat SAP ontwikkelt. Lang is dat ook de grootste kracht van SAP geweest, totdat ze in 2007 BusinessObjects aankochten. Met BusinessObjects kwamen tools als DataIntegrator, DataServices en XI beschikbaar.

Deze tools hebben de deuren naar andere systemen geopend en maken de huidige versie van SAP BI tot een volledig BI-platform met een sterke fundering in datawarehousing (SAP BW), mogelijkheden tot integratie met alle denkbare bronsystemen (BO DataServices) en een scala aan rapportage- en visualisatietools zoals Web Intelligence (WEBI) en Lumira.

Met de komst van de eerste breed inzetbare in-memory database ter wereld (SAP HANA), is de BI-stack compleet en kan SAP alles aanbieden; van een eenvoudig rapport op een bronsysteem tot meervoudig uitgevoerde in-memory datawarehouses met HTML 5 dashboards.

Bij Plainwater maken we onder andere gebruik van deze SAP tools:

Klik op een van de bovenstaande links om er meer over te lezen.


Meer weten?

Bastiaan SandersBastiaan, onze SAP expert

Benieuwd naar de mogelijkheden van SAP BI voor jouw organisatie? Neem contact op met Bastiaan Sanders.

bastiaan.sanders@plainwater.nl.