SAP Analytics Cloud (SAC)

SAP Analytics Cloud (SAC) is de laatste tool van SAP waarmee SAP inspeelt op de analytische behoefte van de klant. SAC is dynamisch en fijn in gebruik waarbij alle functionaliteiten gekoppeld zijn op 1 platform. Door de real-time data inzichten kan de gebruiker sneller en beter zijn data analyseren waardoor je de nodige inzichten krijgt om je besluit proces en/of je planning aan te passen. Daarnaast biedt SAC predictive analysis waardoor ook betrouwbare toekomstige voorspellingen gedaan kunnen worden op basis van de beschikbare data. Dit kan het verschil maken voor de strategische besluiten binnen jouw bedrijf.

Naast de analytische mogelijkheden is SAC ook uitermate geschikt op het gebied van planning om ook hier als bedrijf in te optimaliseren. Met de planning functionaliteit kan je je financiële planningen doen om vervolgens met dezelfde tool weer analyses  uit te voeren op die planning. Dit gecombineerd met de strakke rapportage mogelijkheden van SAC geeft een uitstekende toolkit.

Daarnaast bied SAP Analytics Cloud mooie en goedwerkende chatfuncties. Hiermee kun je met je collega’s “chatten” doormiddel van notities en/of opmerkingen op specifieke data punten te schrijven. Dit maakt het voor je medegebruikers makkelijker om onduidelijkheden sneller te begrijpen. En je kan direct met een collega “chatten’ om iets door te nemen voordat je rapport of analyse definitief maakt.

Met behulp van de handige visualisatie tools van SAC zijn de rapportage mogelijkheden eindeloos.  Zo krijgt je data meer kleur en geeft het je de optie om in te zoomen op specifieke kengetallen. Eveneens biedt SAC de mogelijkheden voor een totaal overzicht van alle beschikbare data omdat er meerdere bronnen aan elkaar gekoppeld kunnen worden waardoor de klant een totaal rapportage kan generen .

Vereenvoudigen en versnellen van uw dataverwerking zijn de kernwoorden voor SAC. Er zijn vele mogelijkheden met SAC die specifiek kunnen worden ingesteld voor de gebruiker. Er zijn ook tal van standaard functionaliteiten die aansluiten op vele behoeften van de gebruikers.

Ben je getriggerd en wil je meer weten over SAC kijk dan eens op onderstaande link voor meer informatie https://www.plainwater.nl/sap-analytics-cloud-een-introductie/ en natuurlijk kan je altijd rechtstreeks met ons contact opnemen.