Power BI

Tegenwoordig wordt bij het organiseren van uw processen allerlei data vastgelegd. Deze data wordt steeds crucialer voor dagelijkse werkzaamheden. Alle verkopen en stappen in het proces worden geregistreerd, evenals elk telefoontje dat uw serviceafdeling ontvangt. Maar u kunt deze data ook inzetten om uw processen te optimaliseren. Hoe u dit kunt doen? Door uw bedrijfsprocessen te analyseren met een business intelligence oplossing zoals Microsoft Power BI.

 

Altijd up-to-date – ongeacht waar je bent

Aangezien Power BI beschikbaar is in de cloud, kunnen alle geautoriseerde medewerkers Power BI dashboards en rapportages benaderen, vanaf allerlei soorten media, ongeacht waar ze zijn. Je kunt op deze manier in real-time jouw bedrijf monitoren en notificaties krijgen op je mobiele telefoon of tablet wanneer je data wijzigt, zodat je altijd bent ge-update en geïnformeerd.

 

Nieuwe inzichten in de data van jouw bedrijf

Power BI is een visueel innovatieve rapportage tool gericht op integratie van data. Power BI stelt je in staat om gemakkelijk een breed scala aan verschillende databronnen (Excel, SQL Server, MySQL, Google Analytics, Salesforce, webservices, etc.) te combineren wat resulteert in slimmere data-gedreven beslissingen.

 

Van controllers, data analisten tot managers: Power BI heeft voordelen voor iedereen.

  • Naadloze aansluiting tussen management en operations: Interactieve dashboards stellen het mogelijk om tijdens presentaties de belangrijkste bedrijfsstatistieken toe te lichten. Vervolgens kun je met een druk op de knop inzoomen op de onderliggende data en rapportages, waardoor het gemakkelijk is om precies de antwoorden te vinden die je nodig hebt.
  • Data visualisatie: Power BI heeft een grote bibliotheek met ingebouwde visuals die non-stop wordt doorontwikkeld om gemakkelijk en op een unieke manier je data te presenteren.
  • Groot gebruiksgemak wat self-service mogelijk maakt: Microsoft heeft Power BI zodanig intuïtief ontwikkeld waardoor Power BI ook daadwerkelijk gemakkelijk is om diverse functies binnen een bedrijf er mee te laten werken. Het gebruikersgemak zit hem naast de ‘drag and drop’ en ‘drill down / up’ functionaliteiten ook in het automatisch herkennen van bepaalde soorten data zoals bijvoorbeeld coördinaten van plaatsnamen, om zo gemakkelijk interactieve kaarten te visualiseren. Daarnaast wordt self-service BI ook vergemakkelijkt door het grote aanbod van gratis trainingvideo’s en ondersteuning van de Microsoft community.
  • Slechts 8,40- per gebruiker per maand: vergeleken met rapportagetools van andere leveranciers kost Power BI substantieel minder, waardoor het ook daadwerkelijk mogelijk is Power BI organisatie-breed in te zetten.
  • Power Apps: Visuals van je Power BI dashboards en rapportages kun je ook beschikbaar stellen in Power Apps. Lees hier meer over wat de voordelen zijn van Power Apps.