Power Apps

Power Apps is een sterke tool om zelf business apps te maken die op vrijwel iedere web browser en besturingssysteem (Android, iOS en Windows) te gebruiken zijn. Vanwege de vereenvoudigde interface kun je zonder ervaring met coderen apps bouwen, vergelijkbaar met het gebruikersgemak van Power BI. Dit zorgt ervoor dat je niet langer alleen vanuit de IT hieraan kan bijdragen. Tegenwoordig kun je met Power Apps zeer specifieke business problemen oplossen die steeds beter vanuit de business zelf ook opgepakt kunnen worden.

 

Eenvoudig en snel ontwikkelen van business apps

Power Apps is een grafische en eenvoudige ‘Drag en drop’ tool voor gebruikers die beginnen met het maken van apps. Vanwege allerlei templates kun je al makkelijk apps bouwen die ervoor zorgen dat ze direct te gebruiken zijn vanuit webbrowsers op bijvoorbeeld je tablet en mobiele telefoon. Daarnaast kun je gemakkelijk data integreren die je nodig hebt, ook bijvoorbeeld vanaf je OneDrive of Dropbox.

 

Gemakkelijk delen van belangrijke inzichten, binnen en buiten de organisatie: vanwege de naadloze integratie met Power BI kun je binnen Power Apps onder andere Power BI visuals integreren. Deze kun je vervolgens met Power Apps delen met de organisatie zonder dat je toegang hoeft te hebben tot Power BI. Vervolgens kunnen eindgebruikers die daar wel gebruik van maken dieper op de achterliggende data in duiken door simpelweg te klikken op de Power BI visual. Met Power Apps kun je deze informatie ook delen met klanten of organisaties waarmee je samenwerkt.

 

Processen digitaliseren

Naast het delen van informatie kun je door middel van Power Apps vanaf je mobiele telefoon rechtstreeks informatie verwerken, in bijvoorbeeld het CRM-systeem of je Excel-sheet. Door het vullen van een paar eenvoudige velden in de app kunnen diverse systemen automatisch worden bijgewerkt, zonder dat je daarvoor opnieuw op je computer of laptop hoeft in te loggen. Je kunt hierbij ook denken aan een app die klanten gebruiken voor het bijwerken van hun NAW-gegevens, zodat deze altijd up-to-date zijn.