On-premises naar Cloud

Van on-premises naar Azure

Wanneer wij met organisaties spreken over het verplaatsen van hun applicaties naar de Azure cloud, dan krijgen wij veelal de volgende reacties: “Is mijn data dan wel veilig”?” of “ben ik dan nog steeds eigenaar van mijn data?” of “de cloud is toch ontzettend duur?”.

Wij bespreken graag de onduidelijkheden die bestaan rondom dit onderwerp zodat u beter in staat bent om een goed doordachte keuze te maken.

 

Waarom Azure?

Wanneer je een on-premises oplossing hebt, dan zal je ongetwijfeld eigen hosting van de hard- en software doen, waardoor je maximale controle hebt. Echter, hier hangt ook een kostenplaatje aan vast die verder gaat dan alleen de hard- en software.
Om de hosting te kunnen uitvoeren heb je experts nodig die de infrastructuur begrijpen, experts op het gebied van databases, maar ook fysieke ruimte om de servers in te plaatsen. Dan is er nog niet gesproken over coördinatie die vereist is om de activiteiten in goede harmonie uit te voeren.

Een cloudoplossing bij Azure daarentegen ontzorgt je van deze activiteiten door gebruik te maken van servers die worden beheerd door Microsoft. Wij stellen niet dat deze activiteiten onnodig zijn, maar vinden dit in veel gevallen niet onderdeel van de core business van de organisatie. Met Azure maak je gebruik van services in plaats van servers en wordt de beschikbare data key, maar de onderliggende faciliteiten niet.

Wat betreft de kosten, betaal je bij Azure naarmate de hoeveelheid computerkracht je gebruikt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van On-premises, omdat je On-premises een server nodig hebt die groot genoeg is om je piekgebruiken aan te kunnen, dit hoeft bij cloudoplossingen niet.

Meer weten of een berekening maken? Neem contact met ons op voor een snel en passend advies!

 

Data in de cloud

Tenslotte, is data van je organisatie dan wel veilig in de Azure cloud? Je moet je voorstellen dat de competenties die Microsoft op dit gebied heeft ontwikkeld hoogstwaarschijnlijk elk ander bedrijf zullen overtreffen die cloud services niet als core business hebben. Je kunt zelf bepalen voor jouw organisatie of deze stelling juist is of niet.

Overweeg je een migratie naar Azure cloud of overweeg je een applicatie te ontwikkelen in de Azure cloud, neem dan contact met één van onze consultants.