Plainwater wordt Partner in Education van Fontys Hogeschool ICT!

Met de ondertekening van het convenant bekrachtigen Bastiaan Sanders en Ad Vissers de samenwerking tussen Plainwater en Fontys Hogeschool ICT

 

23-05-2017
Joey Verhoeven, zelf alumni van de IT & Business opleiding van Fontys Hogeschool ICT, heeft altijd nauw contact gehouden met de opleiding waar hij afstudeerde. Toen hij hoorde van de mogelijkheid om als ervaringsdeskundige te assisteren bij bepaalde vakken heeft hij zijn collega’s bij elkaar geroepen om dit samen met Fontys vorm te geven.

Inmiddels hebben verschillende consultants van Plainwater al mogen assisteren door als klant in een rollenspel met studenten plaats te nemen. Dit is zo realistisch mogelijk gedaan door onze ervaring uit de praktijk mee te nemen en voorbeelden hieruit na te spelen gedurende de interviews. Ook is er ruimte gegeven door Fontys om Plainwater als bedrijf te presenteren voor de studenten. De vrijheid en open cultuur binnen Plainwater roept altijd veel vragen en discussie op, het is mooi om te zien hoe deze vrije manier van werken door de studenten wordt gezien.

Na een aantal deelnames aan deze rollenspellen zijn Plainwater, Fontys, de leraren en de studenten tot de conclusie gekomen dat dit een terugkerend onderdeel moet worden. Een partnership is de logische volgende stap.

Vandaag hebben Ad Vissers (directeur van Fontys Hogeschool ICT) en Bastiaan Sanders (Plainwater) een handtekening gezet onder het Convenant. Dit deden ze in het bijzijn van Joris van der Straten (vakdocent), Luciënne Wijgergangs (begeleidster van dit traject) en Joey Verhoeven (Plainwater). Wij doen hierbij de belofte dat we ons best doen om het onderwijs te vernieuwen vanuit de praktijk en in ruil daarvoor mogen wij onze passie delen met studenten.

Wij kijken uit naar een langdurige, vruchtbare en vooral leuke samenwerking!