Cases

SAC POC geeft Alliander duidelijkheid

Als bij Alliander de IT-roadmap richting SAP Analytics Cloud (SAC) beweegt, wil de organisatie de mogelijkheden voor de strategische en operationele planning in kaart brengen. Op dit moment wordt BPC Embedded gebruikt voor dit soort vraagstukken. Plainwater doet voor Alliander een Proof of Concept waarbij, op basis van echte data, getest wordt of SAC klaar is voor de complexe planningswensen van Alliander.

Lees meer

BI als profit center bij Container Centralen

Container Centralen is Europees marktleider op het gebied van herbruikbare transportmaterialen voor bloemen en potplanten. Ook rondom haar Business Intelligence (BI) is de organisatie vooruitstrevend. Microsoft Dynamics wordt in het datawarehouse zo gemodelleerd, dat op robuuste wijze data uit verschillende nieuwe én oude systemen gecombineerd worden. Met inzichten uit deze data wil de BI-afdeling de organisatie en haar klanten gaan helpen om geld te besparen. Plainwater helpt de BI-afdeling om hun doelen te bereiken.

Lees meer

Innovatieve BI-roadmap naar Azure bij Gasunie

Als de BI-afdeling van Gasunie verbeterslagen wil maken, richt zij zich op twee sporen: de werkwijze binnen het team aanpassen en een innovatieve roadmap voor een compleet nieuwe Business Intelligence-architectuur ontwikkelen. Hiervoor wordt de nieuwste technologie benut, gebaseerd op Microsoft Cloud Azure. Plainwater ondersteunt de BI-afdeling in het maken van de vervolgstappen.

Lees meer

Arlanxeo stroomlijnt consolidatie met SAP BPC

Arlanxeo, wereldwijd marktleider op het gebied van synthetische elastomeren, heeft het consolidatieproces sterk vereenvoudigd met SAP BPC Optimized for S/4HANA. Daarnaast profiteert het bedrijf van een realtime inzicht in de financiële cijfers. SAP-partners Finext en Plainwater begeleidden de implementatie.

Lees meer

Grip op slimme meters bij Alliander

Netwerkbeheerder Alliander neemt haar rol in de energietransitie naar duurzaamheid serieus. De uitrol van slimme meters naar 3 miljoen klanten draagt hier sterk aan bij. Om deze enorme operatie te realiseren wil de netwerkbeheerder de operationele, tactische en strategische plannen beter beheersen. SAP BW en BPC bieden hiervoor samen het platform.

Lees meer

Handen uit de mouwen bij Stahl

Chemieconcern Stahl heeft ambitieuze groeiplannen, waarin overnames en voorbereidingen op een beursgang een grote rol spelen. Om dit te faciliteren heeft Stahl behoefte aan schaalbare consolidatieprocessen. SAP BPC en HANA ondersteunen de grote stappen die de organisatie zet.

Lees meer