Oplossingen

Belangrijk aan een goede BI-oplossing is flexibiliteit. De rapportages moeten desgewenst snel aan te passen zijn aan veranderingen. Veranderingen zoals een nieuwe visie, wijzigingen aan de bron of het ontsluiten van een nieuwe bron vanwege een acquisitie. Om mee te kunnen bewegen in dergelijke veranderingen moet het datawarehousemodel goed opgezet worden.

Het is erg verleidelijk om een project te starten dat snel leidt tot een eindresultaat. Alleen wat is dan het eindresultaat? Een paar rapporten of een flitsend dashboard?

Wij vinden dat het eindresultaat niet alleen de output is, maar ook een goed te onderhouden datawarehouse. Een datawarehouse dat opgezet is om zowel rekening te houden met verwachte veranderingen, als ook relatief makkelijk aan te passen is aan onverwachte veranderingen. Een goed datawarehouse is zo gebouwd dat het mee kan bewegen met de dynamiek van jouw organisatie.

Door gebruik te maken van leverancier- en bronsysteemstandaarden kun je bovendien de upgrades en patches van de softwareleverancier benutten. Door onze brede ervaring met meerdere softwareleveranciers hebben we een goed beeld van welke techniek het meest geschikt is voor welk doeleinde, en wat de zwakheden van bepaalde software is. Zo kunnen onze specialisten steeds de beste mogelijke oplossing voor jouw situatie inzetten.

Klaar voor de toekomst betekent dat je niet op alleen de functionaliteit van een BI-oplossing kan rekenen, maar ook op een datawarehouse dat schaalbaar en onderhoudsvriendelijk is.