Azure Synapse Analytics

Azure Synapse Analytics biedt organisaties de mogelijkheid om de kracht van een datawarehouse en Big Data in één platform aan te bieden. Als jouw organisatie verder wil kijken dan de huidige BI-oplossing of er aan toe is om een volgende stap te maken in de manier waarop je waarde kunt halen uit je data? Dan biedt Azure Synapse Analytics hiervoor een interessante oplossing.

Verdere integratie

Met de introductie van Synapse heeft Microsoft een belangrijke stap gezet naar het verder samenbrengen van andere belangrijke Azure producten, namelijk: SQL Databases, PowerBI, Machine Learning en de Azure Data Factory. Deze producten bieden organisaties de mogelijkheid om via drag-and-drop functionaliteit data te modelleren. Dit versnelt het ontwikkelingsproces aanzienlijk en zorgt ervoor dat je als organisatie bijblijft met de huidige techniek.

Machine Learning

Met behulp van Azure Databricks wordt het bouwen van machine learning algoritmen een stuk eenvoudiger gemaakt. Met het Databricks platform kan je data uit bijvoorbeeld een data lake combineren met IoT sensoren waarover analyse activiteiten kunnen worden uitgevoerd. De rekenkracht van Synapse zorgt voor een prettige gebruikerservaring.

Voor wie?

Voor elke gebruiker die zich het doel heeft gesteld om data-driven beslissingen te kunnen nemen. Bedrijfsanalisten hebben de beschikking over geprepareerde datasets die ze via PowerBI dashboards kunnen ontsluiten. Data scientists hebben de mogelijkheid om snel prototypes te bouwen en testen. Beheerders kunnen eenvoudig rekenkracht en opslagcapaciteit op- of afschalen. Kortom, Azure Synapse biedt geavanceerde oplossingen voor een breed publiek.

 

Meer weten? Neem contact op met een van onze consultants.